Ένα φόρεμα δε σημαίνει “ναι”, όπως και οτιδήποτε άλλο φοράς.

“Αυτο δεν μπορεις να το βαλεις.Είναι προκλητικό.”

“Έτσι πως ντύνεσαι, τι περιμένεις;”

Αυτές τις συγκεκριμένες φράσεις, και άλλες παρόμοιες έχουμε ακούσει όλες μας σχεδόν τουλάχιστον μια φορά να τις λένε είτε σε εμας είτε σε κάποια άλλη κοπέλα.

Αναρωτιέμαι.Ποιος είναι εκείνος που θα μας πει, που θα ορίσει τι είναι προκλητικό;Ποιος αποφασίζει για μένα για το πως θα ντυθώ; Κανένα ρούχο δεν είναι προκλητικό από μόνο του. Εκείνο που το κάνει ενδεχομένως προκλητικό είναι περισσότερο η  διάθεση  του άλλου να ερμηνεύσει την εμφανιση μου ως προκλητική. Με άλλα λόγια, τις περισσότερες φορές η “προκλητική “ εμφάνιση χρησιμοποιείται ως δικαιολογία. Δεν αποτελεί αντικειμενικό γεγονός. Εάν λοιπόν, μια κοπέλα μπορεί να έχει λίγο παραπάνω στήθος και να φαίνεται πιο πολύ, αυτό δεν σου δίνει το δικαίωμα ούτε να την ακουμπήσεις ούτε όταν περάσει από μπροστά σου να αρχίσεις να σφυρίζεις.

Γιατί να μην μπορούμε να φοράμε ό,τι θέλουμε και να πρέπει να πηγαίνουμε με βάση το τι θα σκεφτεί ο κόσμος και το τι μπορεί να συμβεί;Δεν θέλω να περπατάω στο δρόμο και να φοβάμαι για το τι μπορεί να μου συμβεί.Δεν θέλω να περνάω από αγνώστους και να με σχολιάζουν χυδαία.Δεν θέλω να μην μπορώ να έχω το δικό μου στυλ.Δεν θέλω να φοβάμαι μην με βγάλουν φωτογραφίες ή βίντεο.Θέλω ,ακόμα να σταματήσουν επιτέλους να σχολιάζουν μια κοπέλα επειδή μπορεί να έχει παραπανίσια κιλά ή το σώμα της να μην είναι τέλειο.Θέλω η κάθε κοπέλα να μην ντρέπεται για τα σημάδια που έχει πάνω στο σωμα της και να τα καλύπτει ,γιατί αυτά την κάνουν ξεχωριστή,την κάνουν αυτή που είναι και της υπενθυμίζουν το πως κατάφερε να φτάσει ως εδώ.

Είναι πολλά τα περιστατικά, μάλιστα ακόμα και από κορίτσια μπορει να τα ακούσεις τα λόγια αυτά. Κορίτσια που, δυστυχώς,  δεν κάθονται να σκεφτούν το πως θα ένιωθαν αν ήταν στην θέση της άλλης κοπέλας.Πως θα ένιωθαν αν κάποιος  τις παρενοχλούσε ή τις κακομεταχειριζόταν.Είναι ένα συναίσθημα που ελπίζω καμία κοπέλα να μην βιώσει είτε την παρενοχλήσουν σωματικά είτε λεκτικα.Μπορεί να μην αφήνει τον ίδιο πόνο ή τραύμα αλλα πιστέψτε με είναι εξίσου επώδυνο το να φοβάσαι να μπεις σε λεωφορεία ή να περάσεις δίπλα από άντρες μεγάλης ηλικίας.

Αγαπήστε τον εαυτό σας για αυτό που είστε και μην αφήσετε κανέναν και τίποτα να σας αλλάξει.

Στελλίνα Κ.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top