| |

Εκδρομή της Γ’ τάξης στην πόλη των Αθηνών!

Στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή της Γ΄ Γυμνασίου του σχολείου μας στην πόλη των Αθηνών. Οι μαθητές και ο μαθήτριές μας είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους όμορφους χώρους του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ενώ στο Ίδρυμα Ευγενίδου παρακολούθησαν και έλαβαν οι ίδιοι μέρος στην εκτέλεση εντυπωσιακών πειραμάτων χημείας. Η πρώτη μέρα τελείωσε με την παρακολούθηση του γνωστού μιούζικαλ «Η ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ» στο ΠΑΛΛΑΣ με την Ελεονώρα Ζουγανέλη και το Νίκο Κουρή. 

Η επόμενη ημέρα ξεκίνησε με έναν υπέροχο περίπατο στην Ερμού, την Πλάκα και το Μοναστηράκι. Στο Μουσείο Ηρακλειδών, οι μαθητές μυήθηκαν στον θαυμαστό κόσμο της Τεχνητής Νοημοσύνης, των Μαθηματικών και της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας μέσω διαδραστικών δραστηριοτήτων. Καθοδόν προς το Μουσείο της Ακρόπολης απόλαυσαν τη θέα του Ιερού Βράχου με φόντο τον γαλάζιο αττικό ουρανό. Στο μουσείο, ξεναγούμενοι από τους εκπαιδευτικούς, θαύμασαν τις ελληνικές αρχαιότητες και «συνομίλησαν» με τις Καρυάτιδες. Εντυπωσιακή υπήρξε και η απογευματινή επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων, όπου οι μαθητές μας, αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους του κτιρίου, παρακολούθησαν και μέρος της συνεδρίασης από τα θεωρεία της Βουλής. Ακούγοντας τον πρόεδρο να τους προσφωνεί και τους βουλευτές να τους χειροκροτούν, τα συναισθήματά τους ήταν πρωτόγνωρα. Η αθηναϊκή αυτή βραδιά τελείωσε με φαγητό και διασκέδαση στου Ψυρρή.

 Την τελευταία ημέρα πραγματοποιήθηκε αρχικά επίσκεψη στην Εθνική Πινακοθήκη. Τα παιδιά είδαν από κοντά δημιουργήματα γνωστών ζωγράφων μετέχοντας σε πρόγραμμα που ενισχύει την έντεχνη σκέψη και την αγάπη για την ζωγραφική και που εκπονήθηκε από τους εκπαιδευτικούς-συνοδούς. Ακολούθησε περίπατος ως το Καλλιμάρμαρο. Το στάδιο, όπου τελέστηκαν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες, μας ενθουσίασε. Τέλος είχαμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στους χώρους του εμπορικού κέντρου THE MALL στο Μαρούσι. Παιδιά και συνοδοί επιστρέψαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Με την επιστροφή τους στο σχολείο τα παιδιά συμπλήρωσαν φύλλο εργασίας στο οποίο αποτύπωναν γνώσεις που αποκόμισαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στην Αθήνα αλλά  και εντυπώσεις!

Similar Posts