|

Επίσκεψη στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή

Στις 20/12/23 πραγματοποιήθηκε από τη Β’ τάξη του σχολείου μας εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Η τάξη χωρίστηκε σε τρία τμήματα καθένα από τα οποία παρακολούθησε και από ένα βιωματικό πρόγραμμα.

Το Β1 παρακολούθησε το πρόγραμμα με τίτλο «Κοινωνία μελισσών». Την προβολή βίντεο σχετικά με τη μελισσοκομία ακολούθησαν βιωματικές δραστηριότητες όπως η παρασκευή παστελιού και η δημιουργία λογοτύπων και ετικετών μελισσοκομικών προϊόντων.

Το Β2 παρακολούθησε το πρόγραμμα « Σιτάρι , από το χωράφι στο τραπέζι». Με αφετηρία το εκπαιδευτικό χωράφι τα παιδιά έμαθαν όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την καλλιέργεια σιταριού και παραγωγή αλεύρων ,είδαν από κοντά τα γεωργικά μηχανήματα της σχολής και φύτεψαν ατομικά σπόρους σιταριού σε γλαστράκια που πήραν μαζί τους. Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε με παρασκευή ψωμιού όπου οι μαθητές ζύμωσαν τα υλικά και πήραν από ένα ψωμάκι.

Το Β3 παρακολούθησε το πρόγραμμα « Το μονοπάτι της ελιάς». Επισκέφτηκαν τους ελαιώνες και ενημερώθηκαν για τη διαδικασία του κλαδέματος και της συγκομιδής της ελιάς. Εντυπωσιακή υπήρξε η επίσκεψη στο ελαιοτριβείο ενώ στην αίθουσα γευσιγνωσίας δοκίμασαν τρία είδη ελιάς και ελαιολάδου και συμπλήρωσαν τις παρατηρήσεις τους σε φύλλο εργασίας.

Similar Posts